2022. július 28. 01:03 - Veteránorbi

A Vadásztölténygyár emlékére: Magyar Dongó motor

A -Szeretnélek megismertetni Titeket az egyik legelső veterén motoros projektemmel, amely egy Magyar Dongó motor felújításával, elindításával foglalkozik. A projekt jelenleg is fut, és nagy mennyiségű információt gyűjtök még hozzá, de képekkel már talán meg tudom mozdítani minden érdeklődő ízlését... :) 

A nagyjából összeszerelt állapota: img_20210304_232626_659.jpg

Egy 1952-es Rákosi Mátyás Csepel fakormányos kerékpáron van jelenleg felszerelve, gyönyörű, szinte hibátlan krómokkal. img_20220510_181521.jpg

Amire még szükségem lesz az indításhoz: 

 - légszűrő tartó csavar

 - tanksapka (nyomtatható valószínűleg, modell alapján)

 - kerékpár hátsókerék stand

 - gázszektor

Bizonyos alkatrészek (pl. szűrőház) pótlását 3D nyomtatással, saját nyomtatóval, PET anyaggal meg tudtam oldani. Ezzel kapcsolatban szívesen részt veszek akár közösen egy tervezéses-nyomtatásos- kísérletezéses projektben is. 

img_20210304_232658_957.jpg

A legutóbbi időszakban azzal töltöttem az időmet, hogy a karburátorról a lehető legpontosabb, működő másolatot megalkothassam. Ehhez több mindenre is szükség volt, de szeretnék egy komplett rajzgyűjteményt összeszedni az esetlegesen pótolható-gyártható alkatrészekből. 

A karburátor szétszedett állapotban a következő képen látható: 

 Az alkatrészek rajzának készítése még folyamatban, azonban a karburátor modelljét már megalkottam, a tesztnyomtatás (kisebb hiányzó részletek vannak, de lesz V2-is...) jelenleg is folyamatban van. 

Mindez a 3D nyomtató szeletelő szoftverében a következőképp fest: 

A gép pedig jelenleg is az alkatrészeken dolgozik... 

A tervezőprogramban a jelenlegi állásban átlátszóvá is lehet tenni a modelleket, így betekintést nyerve a karburátor testbe: 

A súber fedél elkészítése után...

A projekt jelenleg is fut, folytatás várható! :) 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motorizacio.blog.hu/api/trackback/id/tr1817892605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása